

Kousenband


Kousenband kennen we vanuit onze band met Suriname. Het is een lange, groene peul die lijkt op een uitgerekte sperzieboon. Kousenband groeit aan een klimmende plant die gemakkelijk uitschiet tot 4 meter hoogte. De smaak is pittiger dan die van sperziebonen. Deze lange en gezonde peulen bevatten onder andere foliumzuur (vitamine B11), kalium en vitaminen B1 en B6. Je kunt kousenband het beste op een koele plek bewaren.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was de kousenband en haal de puntjes eraf. Verwijder zo nodig de stugge draden. Snijd de boontjes dan in stukjes van bijvoorbeeld 3 tot 4 cm.
Kook ze in een beetje water in zo’n 15 minuten gaar. Maar je kunt ze natuurlijk ook smoren of roerbakken.
Bereidingstijden
Koken: 12 - 16 minuten
Roerbakken: 10 - 13 minuten
Magnetron: 5 - 8 minuten
Smoren: ca. 20 minuten
Stomen: 15 - 20 minuten
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Kousenband smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 180 kj (43 kcal) |
Vet totaal | 0 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0 gr |
Koolhydraten | 7 gr |
waarvan suikers | 0 gr |
Voedingsvezel | 1.3 gr |
Eiwit | 3 gr |
Zout | 0.02 mg |
Retinol act. equivalent | 25 mcg |
Vitamine B1 | 0.09 mg |
Vitamine B2 | 0.12 mg |
Nicotinezuur | 1.1 mg |
Folaat equivalenten | 50.7 mcg |
Vitamine C | 1 mg |
Vitamine E | 0.2 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec