

Lamsoor


Lamsoor behoort tot de zeegroenten. Lamsoor heeft zout water nodig om in leven te blijven. Het groeit daarom op zilte bodem bijvoorbeeld in kuststreken. Lamsoren zijn lange groene bladeren die de vorm hebben van een lamsoor. Ze smaken ziltig en passen daarom heel goed bij visgerechten. Lamsoor wordt ook wel zeeaster of zulte genoemd. Je kunt lamsoor het beste in de koelkast bewaren.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Bereid de groenten zonder zout omdat de groenten van zichzelf al zout is.
Bereidingstijden
Koken: 4 - 5 minuten
Smoren: ca. 5 minuten
Lamsoor schoonmaken
Was de lamsoor kort. Lamsoor is niet goed opgewassen tegen het ‘zoete’ kraanwater. Ze zijn immers zout water gewend.
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Lamsoor smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 128 kj (30 kcal) |
Vet totaal | 0.5 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.5 gr |
Koolhydraten | 3.5 gr |
waarvan suikers | 2 gr |
Voedingsvezel | 2.4 gr |
Eiwit | 1.8 gr |
Zout | 0.1 mg |
Retinol act. equivalent | 125 mcg |
Vitamine B1 | 0.05 mg |
Vitamine B2 | 0.06 mg |
Nicotinezuur | 0.6 mg |
Vitamine B6 | 0.08 mg |
Folaat equivalenten | 43.9 mcg |
Vitamine C | 14 mg |
Vitamine E | 0.7 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec