


Monniksbaard



Monniksbaard of Loogkruid is een, inmiddels zeldzame, stengelvormige zeegroente die groeit in de zoute moerassen langs de Middellandse Zee en de Atlantische kust van Portugal. In het Italiaans heet het 'Barba di frate', vandaar de Nederlandse benaming Monniksbaard. In Italië is monniksbaard erg populair vanwege de milde zilte/zoute smaak.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Monniksbaard kan rauw gegeten worden. Heerlijk om in salades te verwerken, bijvoorbeeld met groene asperges en een gepocheerd ei.
Je kunt de monniksbaard ook kort blancheren of bakken. Lekker in roerbakschotels of als bijgerecht.
Monniksbaard schoonmaken
Was de monniksbaard voorzichtig. Je kunt hem zowel rauw eten als kort gestoofd of geblancheerd.
Informatie
Teelt
Tip
Monniksbaard smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec