

Zeekraal


Deze zachte, knapperige, lichtzoute zeegroente is voor iedereen verrassend. Zeeuwen kennen de groente al langer, vooral in combinatie met vis. De groente wordt sinds kort ook gekweekt in Zeeland. Zeekraal is een pioniersplant. De plant is als geen ander bestand tegen zoute omstandigheden. De plant neemt zout op tijdens de groei en heeft daardoor een zilte smaak. Je kunt zeekraal het beste in de koelkast bewaren.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Verwijder van zeekraal de onderste stugge en houtige delen. Was de groente snel in stromend koud water.
Blancheer de groente enkele minuten of roerbak het met ui.
Bereidingstijd
Blancheren: 2 - 3 minuten
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Zeekraal smaak
Recepten met Zeekraal
Meer receptenVoedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 200 kj (47 kcal) |
Vet totaal | 0.6 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.6 gr |
Koolhydraten | 8.3 gr |
waarvan suikers | 0.6 gr |
Voedingsvezel | 1.3 gr |
Eiwit | 1.7 gr |
Zout | 0.58 mg |
Retinol act. equivalent | 6 mcg |
Vitamine B1 | 0.05 mg |
Vitamine B2 | 0.15 mg |
Nicotinezuur | 0.5 mg |
Folaat equivalenten | 180 mcg |
Vitamine C | 3 mg |
Vitamine E | 0.9 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec