


Zeekool



Zeekool is een zoutminnende eetbare wilde plant. Zeekool komt in Europa langs de kustlijn voor. Daarnaast wordt zeekool ook op Texel geteeld. De koolbladen zijn bitter en oneetbaar. De stengels of stammen van de plant kunnen wel worden gegeten. De stengels hebben een lichte koolsmaak. Ook proef je er iets van asperge in terug.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Je kunt de stengels zowel rauw eten als koken, stomen of stoven.
Bereidingstijd
Kooktijd: 10 - 15 minuten
Zeekool schoonmaken
Was de stengels voor gebruik.
Informatie
Teelt
Tip
Zeekool smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec