Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Zeekool
Zeekool
Zeekool

Zeekool

Groenten
Koelkast
Zeekool
Zeekool
Zeekool

Zeekool is een zoutminnende eetbare wilde plant. Zeekool komt in Europa langs de kustlijn voor. Daarnaast wordt zeekool ook op Texel geteeld. De koolbladen zijn bitter en oneetbaar. De stengels of stammen van de plant kunnen wel worden gegeten. De stengels hebben een lichte koolsmaak. Ook proef je er iets van asperge in terug.

Ook wel genoemd:

Zeekool
Kool
Zeegroente

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Je kunt de stengels zowel rauw eten als koken, stomen of stoven.

Bereidingstijd

Kooktijd: 10 - 15 minuten

Zeekool schoonmaken

Was de stengels voor gebruik.

Informatie

Zeekool kopen

Teelt

Tip

Zeekool smaak

Verkrijgbaarheid

Uit Nederland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Uit het buitenland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Lamsoor

Lamsoor

Groenten
Koelkast
Monniksbaard

Monniksbaard

Groenten
Koelkast
Zeekraal

Zeekraal

Groenten
Koelkast
Lamsoor

Lamsoor

Groenten
Koelkast
Monniksbaard

Monniksbaard

Groenten
Koelkast
Zeekraal

Zeekraal

Groenten
Koelkast
Meer groenten en fruit