

Olifantsknoflook


Olifantsknoflook is een reuze knoflooksoort. In tegenstelling tot zijn grove uiterlijk is de smaak en het aroma mild, delicaat en soms zelfs iets zoet. Net als gewone knoflook bevat olifantsknoflook de zwavelverbinding (allyl-methyl-sulfide) die voor de typische knoflookgeur zorgt. De geur is subtieler dan bij gewone knoflook.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Pel de knoflook. Het pellen van de reuze tenen gaat veel makkelijker dan bij de bekende kleine teentjes.
Daarna snijd of hak je de tenen fijn.
Bereidingstijden
Fruiten: 2 - 4 minuten
Poffen: 45 minuten
Informatie
Teelt
Tip
Olifantsknoflook smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec