


Paardenbloem



Zo’n beetje overal ter wereld kun je de paardenbloem zien bloeien. Altijd leuk om te blazen tegen de pluizenbol met z’n zaadjes. Weinig mensen weten dat paardenbloemblad ook lekker is als salade. Het wordt ook wel molsla genoemd. Waar die naam vandaan komt? Omdat kruidenzoekers vroeger hun paardenbloemblad het liefst plukten in molshopen.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was de blaadjes goed. Dep de blaadjes droog met keukenpapier of slinger het water eruit met de slacentrifuge.
Bereidingstijden
Koken: 4 - 6 minuten
Smoren: 6 - 7 minuten
Stomen: ca. 5 minuten
Informatie
Teelt
Tip
Paardenbloem smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec