

Stengelsla


Stengelsla is een slavariëteit die wordt gekweekt vanwege zijn stengel. Stengelsla wordt ook wel celtuce, selderij sla, asperge sla of Chinese sla genoemd. De stengel heeft een groene, frisse kern. De stengel is nootachtig van smaak en heeft ook wat weg van komkommer. Ook de bladeren kunnen worden gegeten, maar het is taaier en bitterder dan kropsla. Om die reden worden met name de jonge bladeren gebruikt.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Schil de stengel dik, vanwege de dikke 'melk' die in de schil zit. Gebruik hiervoor eventueel een aspergeschilmesje.
De kern kun je vervolgens rauw, gekookt, gewokt of geraspt gebruiken in gerechten.
De bladeren kun je beter niet rauw eten, maar bereiden zoals spinazie.
Bereidingstijden
Roerbakken: 1 - 2 minuten
Smoren: 1 - 2 minuten
Koken: 1 - 2 minuten
Informatie
Teelt
Tip
Stengelsla smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec