


Plumcot



Een plumcot is een kruising tussen een Japanse pruim en een abrikoos. Afhankelijk van het percentage pruim/abrikoos wordt deze vrucht ook wel apruim of pluot genoemd. Qua uiterlijk lijkt deze vrucht het meest op de pruim. Een plumcot heeft een donkerrode, gladde schil en een grote pit. Het vruchtvlees is oranjeachtig tot rood. De vrucht is zeer aromatisch en smakelijk.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was de vruchten en verwijder het steeltje. De grote pit laat, bij rijpe exemplaren, meestal makkelijk los.
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Plumcot smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec