Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Plumcot
Plumcot
Plumcot

Plumcot

Fruit
Koel & donker
Plumcot
Plumcot
Plumcot

Een plumcot is een kruising tussen een Japanse pruim en een abrikoos. Afhankelijk van het percentage pruim/abrikoos wordt deze vrucht ook wel apruim of pluot genoemd. Qua uiterlijk lijkt deze vrucht het meest op de pruim. Een plumcot heeft een donkerrode, gladde schil en een grote pit. Het vruchtvlees is oranjeachtig tot rood. De vrucht is zeer aromatisch en smakelijk.

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Was de vruchten en verwijder het steeltje. De grote pit laat, bij rijpe exemplaren, meestal makkelijk los.

Informatie

Plumcot kopen

Portiegrootte

Teelt

Tip

Plumcot smaak

Verkrijgbaarheid

Uit Nederland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Uit het buitenland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Japanse pruim

Japanse pruim

Fruit
Fruitschaal
Abrikoos

Abrikoos

Fruit
Koelkast
Japanse abrikozen

Japanse abrikozen

Fruit
Koelkast
Japanse pruim

Japanse pruim

Fruit
Fruitschaal
Abrikoos

Abrikoos

Fruit
Koelkast
Japanse abrikozen

Japanse abrikozen

Fruit
Koelkast
Meer groenten en fruit