


Pronkboon



Pronkbonen lijken op snijbonen. Wel zijn ze langer en slanker. Daarnaast is de buitenkant wat ruwer dan van gewone snijbonen. De jonge bonen kun je koken, maar de zaden van de pronkboon kun je ook als peulvrucht eten en drogen.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Goed wassen, puntjes aan beide zijden eraf snijden. Je kunt eventuele draad van de bonen aftrekken. Snijd de bonen in grote stukken of fijne reepjes. Eet pronkbonen niet rauw, maar kook ze eerst.
Bereidingstijden
Koken: 10 - 15 minuten
Roerbakken: ca. 10 minuten
Smoren: 13 - 15 minuten
Stomen: 15 - 20 minuten
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Pronkboon smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 93 kj (22 kcal) |
Vet totaal | 0.1 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.1 gr |
Koolhydraten | 2 gr |
waarvan suikers | 0.7 gr |
Voedingsvezel | 2.7 gr |
Eiwit | 1.9 gr |
Zout | 0.01 mg |
Retinol act. equivalent | 7 mcg |
Vitamine B1 | 0.07 mg |
Vitamine B2 | 0.06 mg |
Nicotinezuur | 0.6 mg |
Vitamine B6 | 0.05 mg |
Folaat equivalenten | 22 mcg |
Vitamine C | 5 mg |
Vitamine E | 0.2 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec