


Pruim cherry tomaten



Pruim cherrytomaten danken hun naam aan de wat spitse vorm. Ze hebben stevig vruchtvlees en een zoete, volle smaak. Ze zijn klein, maar fijn. Een gezonde snack en een handig tussendoortje! Net als de gewone tomaat bevat de cherrytomaat lycopeen. Lycopeen werkt als antioxidant en beschermt mogelijk tegen prostaatkanker.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Pruim cherrytomaten hebben eigenlijk nauwelijks bereiding nodig. Je eet ze zo uit de hand of snijd ze doormidden. Alleen wassen en even het kroontje verwijderen. Dat pluk je er zo af.
Bereidingstijden
Niet van toepassing, je eet ze meestal rauw.
Als je ze toch wilt bereiden, kun je deze tijden aanhouden.
- Koken: ca. 10 minuten
- Roerbakken: 2 - 4 minuten
- Magnetron: 4 - 8 minuten
- Grillen: 3 - 5 minuten
- Smoren: 15 - 20 minuten
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Pruim cherrytomaten smaak
Recepten met Pruim cherry tomaten
Meer recepten
Kleurrijke tomatensalade met verschillende soorten tomaten
350gr groenten p.p.

Volkoren pasta met courgette, citroen en spinazie van Francesca Kookt
300gr groenten p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 126 kj (30 kcal) |
Vet totaal | 0.8 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.8 gr |
Koolhydraten | 3.9 gr |
waarvan suikers | 4 gr |
Voedingsvezel | 1.9 gr |
Eiwit | 0.9 gr |
Zout | 0.01 mg |
Retinol act. equivalent | 64 mcg |
Vitamine B1 | 0.05 mg |
Vitamine B2 | 0.02 mg |
Nicotinezuur | 1 mg |
Vitamine B6 | 0.1 mg |
Folaat equivalenten | 20 mcg |
Vitamine C | 24 mg |
Vitamine E | 0.6 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec