



Sugar snaps




Sugar snaps vallen onder de verse peulvruchten die je helemaal kunt eten, net zoals peultjes en sperziebonen. Ze hebben wat weg van peultjes, maar zijn een stuk boller en smaken zoeter. Eigenlijk zijn sugar snaps nog niet rijp als ze geoogst worden. De zaden zitten nog in de peul, maar juist dat zorgt voor de lekkere smaak. Tijdens de bereiding blijven sugar snaps knapperig en frisgroen.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was de groente voor gebruik en snijd een puntje van de uiteinden. Sommige sugar snaps hebben draden langs de randen. Deze draden kun je eraf trekken bij het wegsnijden van de uiteinden.
Je kunt sugar snaps ook in 1 minuut blancheren. Daarna kun je ze verwerken in een salade of in een ovenschotel.
In rauwe sugar snaps komt van nature een gifstof voor (lectine) die door koken of blancheren onschadelijk wordt gemaakt. Eet sugar snaps daarom niet rauw. Sugar snaps in glas, blik en uit de diepvries zijn al voorgekookt.
Bereidingstijden
Koken: 3 - 5 minuten
Roerbakken: 3 - 5 minuten
Magnetron: 3 - 4 minuten op 750 watt (per 200 gram sugar snaps)
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Sugar snaps smaak
Recepten met Sugar snaps
Meer receptenVoedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 139 kj (33 kcal) |
Vet totaal | 0 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0 gr |
Koolhydraten | 5 gr |
waarvan suikers | 0 gr |
Voedingsvezel | 2.5 gr |
Eiwit | 2 gr |
Zout | 0.01 mg |
Retinol act. equivalent | 7 mcg |
Vitamine B1 | 0.15 mg |
Vitamine B2 | 0.06 mg |
Nicotinezuur | 0.6 mg |
Vitamine B6 | 0.09 mg |
Folaat equivalenten | 10 mcg |
Vitamine C | 35 mg |
Vitamine E | 0.4 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec