


Gele/oranje tomaat



De gele en oranje tomaat zijn stevige trostomaten. De tomaten zijn kenmerkend door de kleur en volle smaak. Zo maak je niet alleen een smaakvol, maar ook kleurrijk gerecht. De tomaat rijpt van groen naar geel of oranje. Wanneer de trostomaten volledig geel of oranje is, is de tros rijp om geknipt te worden. Je kunt tomaten het beste op een koele plek bewaren, maar niet in de koelkast.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Verwijder het kroontje en was de tomaat. Je kunt de tomaat zo uit het vuistje eten. In plakjes op de volkorenboterham of in een salade is ook lekker.
Bereidingstijden
- Koken: ca. 10 minuten
- Roerbakken: 2 - 4 minuten
- Magnetron: 4 - 8 minuten
- Grillen: 3 - 5 minuten
- Smoren: 15 - 20 minuten
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Tomaat geel en oranje smaak
Recepten met Gele/oranje tomaat
Meer receptenVoedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 95 kj (23 kcal) |
Vet totaal | 0.5 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.5 gr |
Koolhydraten | 3 gr |
waarvan suikers | 3 gr |
Voedingsvezel | 1.4 gr |
Eiwit | 0.7 gr |
Zout | 0.01 mg |
Retinol act. equivalent | 44 mcg |
Vitamine B1 | 0.04 mg |
Vitamine B2 | 0.01 mg |
Nicotinezuur | 0.7 mg |
Vitamine B6 | 0.08 mg |
Folaat equivalenten | 16.1 mcg |
Vitamine C | 18 mg |
Vitamine E | 0.6 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec