


Yamboon



De yamboon wordt ook wel jicama genoemd. De yamboon is de bromtol-vormige wortelknol van een klimplant. De wortel heeft een zandkleurige, dunne schil. Het vruchtvlees is wit van kleur. De smaak is zoetig en vrij neutraal. De textuur is lekker knapperig. Wel eens waterkastanje gegeten? Daar lijkt de textuur wel wat op.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Schil de yamboon. Snijd de yamboon in blokjes of schaaf er dunne plakjes vanaf.
Je kunt yamboon zowel rauw eten als kort blancheren en dan verder verwerken in een gerecht.
Bereidingstijd
Blancheren: 1 - 2 minuten
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Yamboon smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec