


Amsoi



Amsoi bestaat uit lichtgroene, tamelijk ruwe bladeren. Het blad lijkt op dat van raapstelen, maar dan groter. De smaak is een tikje bitter en pittig. Logisch, want amsoi is familie van de mosterdplant. Amsoi wordt vaak in Surinaamse gerechten gebruikt. Soi betekent groente in het Chinees. Zo is er ook Paksoi.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was de bladeren, laat ze goed uitlekken en snijd in reepjes.
Bereidingstijden
Koken: 8 - 10 minuten
Roerbakken: 5 - 7 minuten
Magnetron: 4 - 6 minuten
Smoren: 7 - 8 minuten
Stomen: ca. 15 minuten
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Amsoi smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 134 kj (32 kcal) |
Vet totaal | 0.3 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.3 gr |
Koolhydraten | 3.2 gr |
waarvan suikers | 0.7 gr |
Voedingsvezel | 3.2 gr |
Eiwit | 2.5 gr |
Zout | 0.06 mg |
Retinol act. equivalent | 151 mcg |
Vitamine B1 | 0.07 mg |
Vitamine B2 | 0.13 mg |
Nicotinezuur | 0.8 mg |
Vitamine B6 | 0.18 mg |
Folaat equivalenten | 12 mcg |
Vitamine C | 71 mg |
Vitamine E | 2 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec