Armeense komkommer

De Armeense komkommer is een variëteit van de suikermeloen. Hij heeft de vorm en smaak van een gewone komkommer. Wanneer hij erg rijp is, smaakt en ruikt hij naar meloen. Deze komkommer wordt vooral rauw gegeten, maar wordt ook wel gekookt om soep van te maken.

OOK WEL GENOEMD:

Armeense komkommers
Meloen
Armeense meloen
Armeense komkommer
Armeense meloenen
Komkommer
Ga naar:

Informatie

Armeense komkommer kopen

De Armeense komkommer heeft de meeste smaak als hij nog jong en niet langer dan 30 cm is.

Portiegrootte

Rauw
Groentelepel: 50 gram
Eetlepel: 30 gram
Schaaltje (met schil): 115 gram

Gekookt
Groentelepel: 60 gram
Eetlepel: 35 gram


Teelt

Oorspronkelijk komt de plant vermoedelijk uit Azië. Daarna is hij rond de 15e eeuw ook in gebieden rond de Middellandse Zee terechtgekomen. Tegenwoordig wordt de plant veel geteeld in Noord-Afrika, Turkije en Griekenland.

De plant heeft veel uitlopers en behaarde stengels. De bloemen hebben een gele kleur. De bladeren hebben de vorm van een driehoek.

De vruchten hebben een lengte van 50 cm tot 1 meter en een diameter van 5 à 10 cm. Ze zijn overlangs geribbeld en hebben een groengrijze kleur. De plant draagt vroeg vruchten en groeit snel.

Tip

Armeense komkommer is bij uitstek geschikt als ‘extra’ groente. Zo kom je nog gemakkelijker aan je 250 gram groenten. Eet een Armeense komkommersalade bij de warme maaltijd of neem een stuk Armeense komkommer als gezond en fris tussendoortje.

Armeense komkommer smaak

De Armeense komkommer heeft de echte komkommersmaak.

Je kunt de komkommer rauw als tussendoortje eten, maar je kunt ze ook gebruiken: 

  • Rauw in salades.
  • In soep.
  • In stoofgerecht met (lams)gehakt, pijnboompitten en rozijnen.

Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec