Arrowroot

Arrowroot wordt gemaakt van het zetmeel van de wortels van de pijlwortelplant. Het poeder is licht en wit. Het is reukloos als het droog is, maar heeft een zwakke eigenaardige geur als het met kokend water wordt vermengd. Tijdens het koken vormt het een perfecte gelei: glad en consistent. Het is een ideaal bindmiddel.

OOK WEL GENOEMD:

Arrowroot
Pijlwortel
Ga naar:

Informatie

Arrowroot kopen

Arrowroot is goed verkrijgbaar bij een natuurvoedingswinkel.

Arrowroot portiegrootte

Pot/zakje: 200 gram

Teelt

De arrowroot wordt ook wel pijlwortel genoemd. Deze plant wordt gevonden in regenwouden. De Latijnse naam is Maranta arundinacea. Arrowroot is ook de naam van het zetmeel uit de wortelstokken.

Binnen een jaar na het planten worden de stokken geoogst. Ze worden twee keer gewassen. Na de eerste keer wassen wordt de papierachtige schil verwijderd. Na de tweede keer wassen worden ze gedroogd en vermalen. Wat overblijft is een melkachtige vloeistof. De vloeistof wordt gefilterd, zodat poeder uit het zetmeel wordt gewonnen. Dit poeder staat bekend als arrowroot. In Nederland is arrowroot in principe alleen als poeder beschikbaar.


Tip

Arrowroot is glutenvrij.

Arrowroot smaak

Arrowroot is reukloos als het droog is, maar het verspreidt een zwakke eigenaardige geur als het met kokend water wordt vermengd.

Tijdens het koken vormt arrowroot een perfecte gelei met een gladde consistentie waardoor het zeer geschikt is als bindmiddel voor sauzen, taarten of gelei. 

Verkrijgbaarheid arrowroot

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec