Avozilla (reuzen avocado)

De persea americana, beter bekend als avozilla, is een groenblijvende boom uit de laurierfamilie. Het is een grote bes die ook wel alligator- of avocadopeer genoemd wordt. De exotische vrucht wordt al meer dan 5000 jaar gebruikt en groeit voornamelijk in de hooglanden van zuid-centraal Amerika. De avozilla is de grote broer van de avocado zoals wij hem in de winkels zien liggen. Avozilla’s zijn 2 a 3 keer zo groot als de ‘kleine’ avocado’s en daarmee geschikt voor maaltijden voor meer dan 2 personen.

OOK WEL GENOEMD:

Persea americana
Reuzen avocado
Ga naar:

Informatie

Avozilla kopen en bewaren

Bij het kopen van een Avozilla moet je letten op de stevigheid van de vrucht en de kleur van de schil, zoek naar een Avozilla die enigszins veerkrachtig aanvoelt en een gelijkmatige, lichtgroene tot donkergroene schil heeft. Vermijd vruchten die te zacht aanvoelen of te veel bruine plekken hebben, omdat dit duidt op overrijpheid. Als je een rijpe Avozilla hebt, kun je deze ongeveer twee dagen buiten de koelkast bewaren. Dit is handig als je van plan bent om hem binnenkort te gebruiken.

Avozilla herkomst

Avozilla's vinden hun oorsprong in Centraal- en Zuid-Amerika. Voornamelijk Mexico is een grote speler in de export van avocado’s. Zo produceerde Mexico 30% van de totale wereldwijde oogst. De vrucht is mogelijk voor het eerst ontstaan in de Tehuacán-vallei in de staat Puebla, Mexico. Inheemse volkeren zoals de Azteken en de Maya's beschouwden de avocado als een heilige vrucht en gebruikten deze in hun religieuze ceremonies. Tegenwoordig is de avocado een populaire en veelzijdige vrucht, die wordt gebruikt in tal van recepten, zoals guacamole en avocado-toast.

Avozilla smaak

Avozilla avocado's zijn een uitstekende bron van vitamines en mineralen, en bieden dezelfde heerlijke smaak als een gewone avocado. Deze gigantische vruchten hebben echter nog veel meer te bieden dan alleen hun vertrouwde smaak. Naast een neutrale, zacht-romige smaak bevatten avozilla's minder vet dan een gewone avocado. Door hun grotere formaat zijn avozilla's perfect om te delen met vrienden en familie. Bovendien zijn ze een uitstekende optie voor het bereiden van een verscheidenheid aan heerlijke gezonde recepten, van guacamole tot salades en sandwiches. Kortom, avozilla avocado's zijn een gezonde en veelzijdige keuze voor iedereen die van avocado's houdt!

Bron: Fruituitzuid.nl

Verkrijgbaar als

Meer groenten en fruit

Verkrijgbaarheid avozilla (reuzen avocado)

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec