Borage Cress

Borage Cress wordt in de volksmond ‘komkommerkruid’ genoemd. De cress heeft een frisse komkommersmaak met ziltige tonen van de oester. De Arabische naam komt van ‘Abu Rache’, Abu is vader en Rache is zweten. Als je ziek bent en je eet Borage, dan ga je zweten en dat zou de genezing versnellen.

OOK WEL GENOEMD:

Borage Cress
Cress
Micro groente
Ga naar:

Informatie

Borage Cress kopen

Zorg dat de blaadjes frisgroen zijn en het plantje niet verlept is.

Teelt en seizoen 

Maatschappelijk verantwoorde teelt met biologische gewasbescherming. Borage Cress is jaarrond verkrijgbaar. 

De Arabische naam komt van ‘Abu Rache’, Abu is vader en Rache is zweten. Als je ziek bent en je eet Borage, dan ga je zweten en dat zou de genezing versnellen.

Een ander bijverschijnsel is geconstateerd door meneer Parkinson: nadat zijn studenten Borage gegeten hadden waren ze minder gestresst. Wetenschappelijk is dit (nog) niet aangetoond.


Tip

Van dit product eet je geen grote hoeveelheden. Je eet je (groente)gerechten misschien wel met meer smaak. Hierdoor haal je de aanbevolen hoeveelheid van 250 gram groente met gemak. 

Borage Cress smaak

Na het proeven van Borage Cress wordt duidelijk waarom de cress in de volksmond ‘komkommerkruid’ wordt genoemd. De cress heeft een frisse komkommersmaak met ziltige tonen van de oester.

Borage Cress kun je zo gebruiken:

  • Borage Cress leent zich uitstekend voor een combinatie met schaal- en schelpdieren of licht gegaarde, lauw gerookte vissoorten.
  • Voor een combinatie met vlees of steak tartare is Borage Cress een echte aanrader. 

Recepten met Borage Cress vind je op de website van Koppert Cress

Verkrijgbaarheid borage cress

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec