Buddha vingers

Buddha vingers, ook wel buddha’s hand genoemd, is een merkwaardig gevormde citrus waarvan de vruchten in vingervormige partjes zijn verdeeld. De Buddha vingers kan je op veel verschillende manieren gebruiken en ze staan bekend om het heerlijke aroma. Omdat buddha vinger een citrusvrucht is en geen vruchtvlees bevat, is de juiste bereiding en het gebruiksmoment sterk van belang.

OOK WEL GENOEMD:

Buddha’s hand
Ga naar:

Informatie

Buddha vingers kopen en bewaren

Bij het kopen van buddha vingers moet je letten op hun versheid, stevigheid en aroma om de beste kwaliteit te garanderen. De vrucht wordt vaak geraspt en is onderdeel van een gezond recept om een extra smaakaccent te geven aan bijvoorbeeld cocktails en salades.

Buddha vingers herkomst

Buddha vingers komen oorspronkelijk uit Zuid- en Oost-Azië. In sommige landen wordt het gebruik van de Buddha vingers zelfs gezien als een teken van respect en eerbied. Het gebruik van de Boeddha vingers is echter niet beperkt tot Azië. Door de globalisering en de verspreiding van Aziatische cultuur over de hele wereld, worden deze vingers nu ook buiten Azië gebruikt en gewaardeerd.

Buddha vingers smaak

De eerste smaak die direct opvalt bij het eten van Buddha vingers is de verrassende limoen- of citrus smaak. Bij nadere beschouwing blijkt echter dat de smaak van de vingers zoeter en milder is dan de meeste citrusvruchten. Het is een unieke smaakervaring die zeker de moeite waard is om te proberen. Bovendien bieden buddha vingers ook nog eens een visueel spektakel door hun grillige en sierlijke vormen en heldere kleuren.

Bron: Fruituitzuid.nl

Verkrijgbaar als

Meer groenten en fruit

Verkrijgbaarheid buddha vingers

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec