Carolina Reaper peper

De Carolina Reaper is de allerheetste chilipeper ter wereld. Deze extreem hete peper kun je herkennen aan zijn mooie rode kleur en gerimpelde 'huid'. Je kunt de Carolina Reaper verwerken in een salsa, saus of sambal. Maar let op, deze zijn alleen geschikt voor mensen die van extreem pittig eten houden.

OOK WEL GENOEMD:

Chilipeper
Pepper
Chilipepers
Pepers
Ga naar:

Informatie

Carolina Reaper kopen

Let erop dat de pepers stevig aanvoelen. Koop geen pepers met kleine beschadigingen, want de peper gaat dan snel achteruit. Vraag naar de Carolina Reaper bij je lokale groentespeciaalzaak.

Portiegrootte

Per stuk: 6 gram

Teelt

Pepers groeien aan een struik en worden wereldwijd geteeld. De Carolina Reaper is het hele jaar door verkrijgbaar, van april t/m november van Nederlandse bodem. 

Bron: Eminent Food


 Tip

Van pepers eet je geen grote hoeveelheden en van de Carolina Reaper al zeker niet. Je eet je groente(gerechten) misschien wel met smaak of liever gezegd pit. Hierdoor haal je de aanbevolen hoeveelheid van 250 gram groente met gemak. 

Carolina Reaper smaak 

De Carolina Reaper is extreem pittig van smaak. De hitte van een peper wordt altijd gemeten met de schaal van Scoville, ontwikkeld door Wilbur Scoville in 1912. De Carolina Reaper is al sinds 2013 de allerheetste peper volgens de Scoville schaal. Deze peper heeft een hitte waarde tussen de 1.500.000 SHU tot de 2.200.000 SHU.

 

Verkrijgbaarheid carolina reaper peper

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec