Custardappel

De custardappel wordt ook wel ossenhart of tropische roomappel genoemd. De vruchten zijn familie van de cherimoya en de suikerappel. De onrijpe vrucht is bleekgroen van kleur en keihard. Tijdens de rijping krijgt de vrucht bruine plekken en wordt zachter. Hij lijkt daardoor wat overrijp, maar schijn bedriegt. Juist dan smaakt het vruchtvlees lekker zoet en sappig.

OOK WEL GENOEMD:

Ossehart
Custardappel
Ga naar:

Informatie

Custardappel kopen

Koop het liefst onrijpe exemplaren. Laat de custardappel thuis op de fruitschaal narijpen.

Teelt en seizoen 

Custardappels groeien aan middelgrote bomen in subtropische gebieden (Thailand, Indonesië, India en in de Amerikaanse staat Florida).

De kogelronde vruchten hebben een bobbelige, harde schil en zijn familie van de cherimoya en de suikerappel. Ze hebben een doorsnede van 7 tot 12 cm. De onrijpe vrucht is bleekgroen van kleur en keihard. Tijdens de rijping krijgt de vrucht bruine plekken en wordt zachter. Het vruchtvlees is vrij vezelig en bevat veel oneetbare pitten.

Er zijn custardappels van augustus tot januari.


Tip

Zie je ooit een custardappel liggen? Grijp dan je kans om deze vrucht te proeven. Een bijzondere bijdrage aan je dagelijkse portie fruit van 200 gram!

Custardappel smaak

Het vruchtvlees smaakt lekker zoet en sappig.

De custardappel is heerlijk om uit te lepelen, maar je kunt de custardappel ook zo gebruiken:

  • Gepureerd en gemengd met magere/halfvolle yoghurt, een bolletje sorbetijs of in shakes.
  • In stukjes door fruitsalades.

Tijdens de rijping krijgt de vrucht bruine plekken en wordt zachter. Hij lijkt daardoor wat overrijp, maar schijn bedriegt. Het vruchtvlees smaakt dan op z’n best. Het vruchtvlees is wel vrij vezelig en bevat veel oneetbare pitten.

Verkrijgbaarheid custardappel

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec