


Feijoa



Een feijoa is een eivormige vrucht die oorspronkelijk uit Brazilië komt. In het Duits heet de vrucht ananasguave. Aan de basis is de bloemkelk blijven zitten als een soort kroontje. De schil is groen als de vrucht onrijp is, maar kleurt naar rood-groen bij rijping. Het vruchtvlees is crèmekleurig. Rijp heeft de smaak wat weg van ananas.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Halveer de feijoas en verwijder het klokhuis met de pitten. Lepel of snijd het vruchtvlees eruit.
Bereidingstijden
Geen, je eet de vrucht in principe rauw.
Verwerkt, afhankelijk van de toepassing.
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Feijoa smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk alles| Soort | Per 100gr |
|---|---|
| Energie | 317 kj (75 kcal) |
| Vet totaal | 1 gr |
| waarvan verzadigd | 0 gr |
| waarvan onverzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 10.9 gr |
| waarvan suikers | 8.9 gr |
| Voedingsvezel | 5.3 gr |
| Eiwit | 2.6 gr |
| Zout | 0.01 mg |
| Retinol act. equivalent | 31 mcg |
| Vitamine B1 | 0.07 mg |
| Vitamine B2 | 0.04 mg |
| Nicotinezuur | 1.1 mg |
| Vitamine B6 | 0.11 mg |
| Vitamine C | 228 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec


