Finger limes (limoenkaviaar)

Finger limes staan ook wel bekend als het kaviaar onder de citrusvruchten vanwege de sappige kleine bolletjes die aan kaviaar doen denken. Limoenkaviaar heeft de vorm en grootte van een vinger, en ze groeien tot een lengte van 5-10 centimeter. Wanneer je de finger lime open snijdt en erin knijpt, komen de kleine bolletjes eruit. Ze zijn heerlijk fris en intens van smaak.

OOK WEL GENOEMD:

Limoenkaviaar
Ga naar:

Informatie

Deze tropische vrucht is verkrijgbaar in verschillende kleuren en wordt vaak gebruikt als garnering bij visgerechten. Limoenkaviaar biedt niet alleen een smaakexplosie, maar ook een explosie van vitamine C. In feite bevat deze vrucht 10 keer zoveel vitamine C als een citroen!

Finger limes kopen en bewaren

Bij het kopen van finger limes moet je letten op hun kleur, textuur en stevigheid om te zorgen dat ze vers en rijp zijn. Finger limes kan je het beste in de koelkast bewaren om de smaak en kwaliteit te behouden. Bovendien blijven ze hierdoor zo'n 1 tot 2 weken houdbaar, waardoor je langer van deze lekkernij kan genieten.

Finger limes herkomst

Finger limes zijn citrusvruchten die groeien aan een struik of kleine boom die alleen bij een warm klimaat gedijt, zoals in Australië en Amerika. Hoewel finger limes hoofdzakelijk worden geproduceerd in Australië en Amerika, worden ze steeds populairder in andere delen van de wereld. Waaronder Europa, waar ze worden gebruikt in gezonde recepten en drankjes vanwege hun frisse smaak en mooie presentatie.

Finger limes smaak

De sappige bolletjes van de limoenkaviaar zijn heerlijk verfrissend. De smaak heeft iets weg van een combinatie van limoen, citroen en grapefruit en kan je helemaal verkwikken tijdens een warme zomerdag. Het heeft een unieke textuur die lijkt op die van kaviaar, maar dan zonder de vissmaak. Finger limes worden vaak gebruikt als decoratie in gerechten vanwege hun opvallende uiterlijk, maar ze kunnen ook als ingrediënt worden gebruikt. Het sap kan bijvoorbeeld worden gebruikt als smaakmaker in sauzen, dressings en cocktails. De schil kan worden gebruikt om gerechten op smaak te brengen en de bolletjes kunnen worden gebruikt als garnituur op visgerechten.

Bron: Fruituitzuid.nl

Verkrijgbaar als

Meer groenten en fruit

Verkrijgbaarheid finger limes (limoenkaviaar)

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec