Groenlof

Groenlof is een bladgroente en behoort tot dezelfde plantensoort als witlof. De groente wordt ook wel suikerbrood genoemd. Dit verwijst naar een ander familielid, de chicorei wortel. Deze wortel wordt als suikervervanger gebruikt. De krop is groen aan de buitenkant en lichtgeel vanbinnen. De smaak ligt tussen die van witlof en andijvie in.

OOK WEL GENOEMD:

Groenlof
Bladgroente
Suikerij
Suikerbrood
Ga naar:

Informatie

Groenlof kopen

Koop struikjes die er vol en stevig uitzien. Let erop dat de buitenste bladeren weinig bruine plekken hebben.

Portiegrootte

Gekookt
Opscheplepel: 60 gram
Eetlepel: 40 gram


Teelt

Witlof en groenlof komen van dezelfde plantensoort. De groentesoorten worden wel op een andere manier geteeld. Bij witlof gaat het om de kropjes die in het donker getrokken worden. Bij groenlof gaat het om het groene blad. Groenlof vormt een slanke krop, waar de bladeren strak omheen gedraaid zitten. 

Tip

Met 3 heerlijke opscheplepels groenlof ben je al goed op weg voor je dagelijkse portie groenten van 250 gram.

Groenlof smaak

De smaak kan van groenlof ligt tussen die van witlof en andijvie in. Het kan iets bitter zijn.

Groenlof kun je zo gebruiken:

  • Rauw verwerkt in een salade met appel en honing(dressing).
  • In een roerbakschotel of stamppot.
  • In een ovenschotel met aardappel en ham.
  • In een gratin (goudbruin korstje) met aardappel en ui.

Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec