Karwij

Karwijzaadjes wordt ook wel kummel genoemd. Het zijn hele kleine donkerbruine zaadjes van de karwijstruik. Karwij is familie van anijs, dille en venkel en dat proef je. Vooral in de Duitse en Australische keukens wordt het veel gebruikt. Karwij is een oeroude specerij.

OOK WEL GENOEMD:

Karwijzaad
Kummel
Karwij
Ga naar:

Informatie

Karwij kopen

Koop droge zaadjes die niet aan elkaar klonteren.

Teelt

Karwij is het zaad van de schermbloemige karwijplant. De uitgebloeide bloemen worden geoogst en in bossen gedroogd. Vervolgens schudt men deze uit totdat de zaadjes overblijven.


Tip

Met karwij geef je veel groentegerechten weer net een andere smaak. Variatie is goed voor je dagelijkse portie groenten!

Karwij smaak 

De langwerpige bruine zaadjes hebben een bittere, zoete smaak. De smaak lijkt op anijs met een scherpe ondertoon.

Karwij kun je zo gebruiken:

  • Meegebakken in volkorenbrood. 
  • Meegestoofd met (zuur)kool, venkel, wortel of koolraap 
  • In een wortel- of venkelsalade. 
  • Gekneusde zaadjes verwerken in marinades voor vlees.
  • In koekjes. 

Recepten

Meer recepten

Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec