

Kruisbes


Kruisbessen worden ook wel klapbessen genoemd. Kruisbessen kunnen rond of langwerpig zijn, glad of harig en in kleur variërend van groen en geel tot rood. De kruisbessen variëren in smaak van zuurzoet tot zoet. Van oorsprong komt de kruisbes uit West- en Midden-Europa. Je kunt kruisbessen het beste in de koelkast bewaren.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Kruisbessen zijn kwetsbaar. Raak ze daarom zo min mogelijk aan, alleen als het nodig is. Was ze vlak voor het serveren. Verwijder pas na het wassen de steeltjes.
Bereidingstijden
Afhankelijk van de toepassing.
Informatie
Zelf kruisbessen kweken
Hoeveel wegen kruisbessen?
Teelt en seizoen
Tip
Kruisbes smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk alles| Soort | Per 100gr |
|---|---|
| Energie | 206 kj (49 kcal) |
| Vet totaal | 0 gr |
| waarvan verzadigd | 0 gr |
| waarvan onverzadigd | 0 gr |
| Koolhydraten | 9 gr |
| waarvan suikers | 9 gr |
| Voedingsvezel | 2.4 gr |
| Eiwit | 0.9 gr |
| Zout | 0.01 mg |
| Retinol act. equivalent | 7 mcg |
| Vitamine B1 | 0.02 mg |
| Vitamine B2 | 0.01 mg |
| Nicotinezuur | 0.1 mg |
| Vitamine B6 | 0.08 mg |
| Folaat equivalenten | 8 mcg |
| Vitamine C | 30 mg |
| Vitamine E | 0.4 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec


