Lamsoor

Lamsoor behoort tot de zeegroenten. Lamsoor heeft zout water nodig om in leven te blijven. Het groeit daarom op zilte bodem bijvoorbeeld in kuststreken. Lamsoren zijn lange groene bladeren die de vorm hebben van een lamsoor. Ze smaken ziltig en passen daarom heel goed bij visgerechten. Lamsoor wordt ook wel zeeaster of zulte genoemd. Je kunt lamsoor het beste in de koelkast bewaren.

OOK WEL GENOEMD:

Zulte
Zilte groente
Zeeaster
Lamsoren
Ga naar:

Informatie

Lamsoor kopen en bewaren

De bladeren moeten er fris en niet verlept uitzien. Je kunt lamsoor na aankoop het beste in de groentela van je koelkast bewaren.

Portiegrootte

Bakje: 70 gram

Teelt en seizoen

Lamsoor behoort tot de zeegroenten. Dat betekent dat de groente zout water nodig heeft om in leven te blijven. Het groeit daarom op zilte bodem bijvoorbeeld in kuststreken.

In Nederland komen lamsoren uit Zeeland. Daar werd deze verfijnde groenten lange tijd alleen in het wild geplukt. Tegenwoordig wordt het ook geteeld.

Lamsoren zijn lange groene bladeren, soms zijn ze een beetje grijzig. De bladeren hebben de vorm hebben van een lamsoor.

Filmpje: Zilte groenten telen (zoals lamsoor).


Tip

Reken voor een portie lamsoor 125 gram per persoon. Hiermee heb je al bijna de helft binnen van de hoeveelheid groenten die je op een dag nodig hebt.

Lamsoor smaak 

De bladeren smaken ziltig en passen daarom heel goed bij visgerechten.

Lamsoor kun je ook zo gebruiken:

  • Gesmoord met ui in vloeibare margarine.
  • Kort gekookt zonder zout.
  • Met gegrilde zalm of gebakken coquilles.
  • Als salade bij oesters of mosselen.
  • Bij gebakken lamsvlees.

Verkrijgbaarheid lamsoor

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec