Lupine Cress

De Lupine Cress behoort tot de cressen. Dat betekent dat het vers gekiemde plantjes zijn die onder de groenten vallen. Net als andere cressen, wordt de Lupine Cress verkocht als jonge plantjes die nog in de voedingsbodem staan en zelf afgeknipt moeten worden. De Lupine Cress heeft een stevige bite en kan zowel aan koude als warme gerechten worden toegevoegd.

OOK WEL GENOEMD:

Micro groente
Lupine Cress
Cress
Ga naar:

Informatie

Lupine Cress kopen

Zorg er bij het kopen van Lupine Cress voor dat de blaadjes er frisgroen uitzien en het plantje niet verlept is.

Teelt 

Cressen worden geproduceerd in kassen met licht. Het zijn kleine, nog onvolgroeide plantjes die kunnen uitgroeien tot een volwaardige plant. De groei wordt geremd door opslag op een koele plek.

Lupine Cress komt oorspronkelijk uit het mediterrane gebied. Voornamelijk werd de Lupine gevonden op het Iberisch schiereiland en Griekenland, maar ook in Italië wordt de Lupine in de geschiedenis genoemd. De grove zaden werden in het Romeinse rijk als speelgeld gebruikt.


Tip

Van dit product eet je geen grote hoeveelheden. Je eet je groente(gerechten) misschien wel met meer smaak. Hierdoor haal je de aanbevolen hoeveelheid van 250 gram groente met gemak!

Lupine Cress smaak

De Lupine Cress heeft de smaak van umami. Daarnaast heeft de cress een stevige bite en kan de cress zowel aan koude als warme gerechten worden toegevoegd.

De Lupine Cress is met name zeer geschikt:

  • Als garnering op vegetarische gerechten.
  • Bij knollen, pompoen, peulen, soja, tuinbonen.
  • Bij licht verteerbare vis of wit vlees, zoals kip of kalkoen.

Verkrijgbaarheid lupine cress

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec