Mango nam dok mai

De Mango nam dok mai is een inheemse mango soort uit Thailand maar wordt tegenwoordig commercieel geteeld in voornamelijk Amerika, Colombia en Australië. De middelgrote mango boom kan een hoogte van meer dan zes meter bereiken. Het is een diversiteit in het vroege midden seizoen, met het potentieel voor meerdere gewassen in een jaar. Dit hangt af van het klimaat waarin deze boom leeft. De exotische vrucht is langwerpig en heeft een unieke curuba- achtige vorm.
Ga naar:

Informatie

Mango nam dok mai kopen en bewaren

Bij het kopen van een Mango Nam Dok Mai is het van groot belang om te letten op de zachtheid aangezien dit een indicator kan zijn van rijpheid en smaak. Om de exotische mango's zo lang mogelijk vers te houden, is het raadzaam om ze op een redelijk koele plaats te bewaren, bijvoorbeeld tussen 8 en 13 graden Celsius.

Mango nam dok mai herkomst

De mango nam dok mai haar oorsprong in Thailand. Deze inheemse vrucht wordt al meer dan 5000 jaar verbouwd en is een belangrijk onderdeel van de Thaise keuken. Naast de 'normale' mango is de Nam Dok Mai een geliefde vrucht onder de lokale bevolking en vakantiegangers.

Mango nam dok mai smaak

De mango nam dok mai hebben een unieke smaak die zoeter is dan die van de meeste andere mango's. Deze mango's zijn daarom erg populair in de Aziatische wereld en worden vaak gebruikt in verschillende gezonde recepten en drankjes. Het zoete en sappige vruchtvlees van deze mango is perfect voor het maken van smoothies, desserts en zelfs hartige gerechten. Bovendien is de mango nam dok mai een bron van voedingsstoffen, waaronder vitamines en mineralen die bijdragen aan een gezonde en evenwichtige voeding. Het is dus niet verwonderlijk dat deze heerlijke mango's geliefd zijn bij zoveel mensen over de hele wereld.

Bron: Fruituitzuid.nl


Mango Nam Dok Mai Fruit Geel 

Verkrijgbaar als

Meer groenten en fruit

Verkrijgbaarheid mango nam dok mai

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec