Monniksbaard

Monniksbaard of Loogkruid is een, inmiddels zeldzame, stengelvormige zeegroente die groeit in de zoute moerassen langs de Middellandse Zee en de Atlantische kust van Portugal. In het Italiaans heet het 'Barba di frate', vandaar de Nederlandse benaming Monniksbaard. In Italië is monniksbaard erg populair vanwege de milde zilte/zoute smaak.

OOK WEL GENOEMD:

Loogkruid
Zeegroente
Monniksbaard
Ga naar:

Informatie

Monniksbaard kopen

Monniksbaard vind je niet zo heel snel terug in Nederland. De meeste kans maak je in een Italiaanse delicatessenwinkel of een biologische winkel.

Teelt 

Vroeger vond je monniksbaard alleen in de zoute moerassen langs de Middellandse Zee en de Atlantische kust van Portugal. Inmiddels wordt het ook in kassen gekweekt.


Tip

Vind je deze groente in de winkel, combineer hem dan met andere knapperige groente in een verse salade en je zit zo aan je portie groenten van 250 gram!

Monniksbaard smaak

In Italië is monniksbaard erg populair vanwege de milde zilte/zoute smaak. De smaak wordt ook wel eens vergeleken met die van zeekraal. Anderen beschrijven het als ‘zoutige spinazie’. We kunnen in elk geval concluderen dat het hier om een zoute groente gaat.

Verkrijgbaarheid monniksbaard

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec