

Morellen


Morellen zijn zure kersen. Het zijn, net als gewone kersen, steenvruchten met een harde pit in het midden. Morellen zien eruit als gewone kersen, het grote verschil is de smaak. De morel is zo zuur dat deze alleen als de kers echt helemaal rijp is, geschikt is om zo te eten.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Alleen rijpe morellen kun je zo uit de hand eten, maar dan moet je nog steeds van een zure smaak houden. Daarom worden morellen meestal verwerkt tot compote, sap, jam of taartvulling.
In België worden morellen gebruikt om kriek (bier) te maken.
Morellen schoonmaken
Voor het maken van compote, jams of voor gebruik in gebak moet je de kersen ontpitten met behulp van een scherp mesje of een speciale kersenontpitter. Pas op: het sap geeft moeilijk te verwijderen vlekken.
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Morellen smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk alles| Soort | Per 100gr |
|---|---|
| Energie | 243 kj (57 kcal) |
| Vet totaal | 0.4 gr |
| waarvan verzadigd | 0 gr |
| waarvan onverzadigd | 0.4 gr |
| Koolhydraten | 11.5 gr |
| waarvan suikers | 11.5 gr |
| Voedingsvezel | 0.9 gr |
| Eiwit | 0.9 gr |
| Zout | 0 mg |
| Retinol act. equivalent | 6 mcg |
| Vitamine B1 | 0.02 mg |
| Vitamine B2 | 0.02 mg |
| Nicotinezuur | 0.2 mg |
| Vitamine B6 | 0.04 mg |
| Folaat equivalenten | 5 mcg |
| Vitamine C | 10 mg |
| Vitamine E | 0.1 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec


