


Sopropo



De sopropo heeft net zoveel namen als vormen. De groente staat ook wel bekend als bittermeloen, balsempeer, karela en paré. Hij kan even groot zijn als een flinke courgette. Of juist zo klein als een augurk. De schil is glad of enorm bobbelig. De vorm is rond of heel langwerpig. Wat ze gemeen hebben? De (zeer) bittere smaak.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Van sopropo kun je de schil (inclusief eventuele wratten) en het vruchtvlees eten. De zaden en de zaadlijsten die in het midden zitten, kun je het beste weggooien.
Was de sopropo en snijd de kontjes eraf. Snijd hem dan in de lengterichting in tweeën. Je kunt nu de zaden en zaadlijsten eruit schrapen met een lepel. Alleen de zachte delen hoeven weg.
Eventueel kun je ook de helften nog eens in de lengterichting halveren. Zo steken de zaadlijsten er in een driehoekige vorm uit die je er gemakkelijk af kunt snijden.
Snijd de groente tenslotte in reepjes of halve rondjes.
Je kunt de groenten eventueel weken zodat de smaak iets minder bitter wordt.
Bereidingstijden
Roerbakken: 3 - 4 minuten
Koken: 3 - 4 minuten
Stomen: 10 -15 minuten
Informatie
Teelt
Tip
Sopropo smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec


