Stengelsla

Stengelsla is een slavariëteit die wordt gekweekt vanwege zijn stengel. Stengelsla wordt ook wel celtuce, selderij sla, asperge sla of Chinese sla genoemd. De stengel heeft een groene, frisse kern. De stengel is nootachtig van smaak en heeft ook wat weg van komkommer. Ook de bladeren kunnen worden gegeten, maar het is taaier en bitterder dan kropsla. Om die reden worden met name de jonge bladeren gebruikt.

OOK WEL GENOEMD:

Chinese Sla
sla
Stengelsla
Ga naar:

Informatie

Stengelsla kopen

In Nederland vind je de stengelsla met name in gespecialiseerde Chinese supermarkten.

Teelt

Stengelsla is een slavariëteit die wordt gekweekt vanwege zijn stengel. 

Stengelsla was al bekend bij de oude Egyptenaren.

De stengel wordt geoogst als deze ca. 3-4 cm dik en 15-20 cm lang is.

Stengelsla komt van oorsprong uit Japan en China. Daar is het de meest voorkomende slasoort. In Nederland wordt stengelsla uit Japan en China geïmporteerd. Je kunt stengelsla eventueel ook zelf in de tuin telen.


Tip

Van stengelsla kun je zowel de jonge blaadjes als de stengels eten. Combineer ze met andere groenten in een gerecht en zo kom je al snel aan de dagelijkse aanbevolen groenten van 250 gram!

Stengelsla smaak

De stengel is nootachtig van smaak en heeft wat weg van komkommer.

Stengelsla kun je zo gebruiken:

  • Rauw in een salade.
  • In een roerbakgerecht met lente-ui, knoflook en tofoe.

Verkrijgbaarheid stengelsla

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec