


Taro



Taro´s zijn wortelknollen die tot wel 4 kilo kunnen worden. Ze zijn wit, grijs of rozig bruin tot blauwpaars. Gekookt hebben taro’s een smaak die tussen aardappel en wortel in zit. Gepureerd zijn taro’s veel romiger en zalviger dan aardappel. Naast de wortelknol kun je ook de jonge bladeren en bladstelen eten.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Boen de taro schoon onder de kraan. Schil de taro met een dunschiller.
Let erop dat het vruchtvlees, net als bij schorseneer, irritatie kan veroorzaken.
Je kunt de knollen koken, roosteren, bakken en frituren. Ook kun je de jonge bladeren en bladstelen eten.
Bereidingstijden
Koken: 20 minuten
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Taro smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec