Turkse oregano

Turkse oregano komt uit dezelfde familie als 'gewone' oregano. De blaadjes zijn klein, rond en fluweelachtig. De blaadjes kunnen ook heel goed gedroogd worden. De smaak is lichtbitter en minder zoet dan oregano en Marjolein (majoraan). De smaak blijft goed behouden tijdens het koken.

OOK WEL GENOEMD:

Turkse oregano
Oregano
kruiden
Ga naar:

Informatie

Turkse oregano kopen

Koop fris uitziende kruiden met stevige stengels en niet verlepte blaadjes.

Portiegrootte

Vers
Bakje: 15 gram

Gedroogd
Zak: 3 gram
Pot: 7 gram


Teelt

Turkse oregano is een plant uit de lipbloemenfamilie (Lamiaceae).

De plant is winterhard. De plant groeit op een steenachtige ondergrond. Vaak op hellingen tot zo’n 1400 meter hoog.

De plant wordt ongeveer 1 meter hoog. De bladeren zijn fors, ze kunnen wel 20 cm lang worden. De blaadjes zijn ongeveer 4-12 cm breed. Op de bladeren zitten witgrijze haartjes.

De plant bloeit van mei tot juli.

Tip

Met Turkse oregano maak je al je groentestoofschotels nog lekkerder en eet je dus meer groenten! Zo kom je makkelijk aan je dagelijkse portie groenten van 250 gram.

Turkse oregano smaak 

De smaak van Turkse oregano is tijm-achtig. Je kunt Turkse oregano als vervanger van Marjolein (majoraan) of oregano gebruiken.

De bladeren van de Turkse oregano kun je zowel rauw als gekookt eten. De smaak blijft goed behouden tijdens het koken.

Turkse oregano kun je zo gebruiken:

  • In combinatie met rozemarijn en salie.
  • In tomaten- of andere pastasauzen.
  • In stoofschotels.
  • In ratatouille of andere stoofgerechten met vruchtgroenten.
  • In marinades voor vlees en vis.
  • Bij gegrilde groenten.

Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec