| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 100 kcal |
| Vet | 5 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 8 gr |
| waarvan suikers | 8 gr |
| Voedingsvezels | 5 gr |
| Eiwitten | 2 gr |
| Zout | 0.14 gr |
Venkel met sinaasappel en munt

360gr groenten p.p. & 130gr fruit p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 1 theelepel honing |
| 2 sinaasappels |
| 2 venkelknollen |
| 6 blaadjes munt |
| 1 eetlepel olie |
| 1 theelepel mosterd |
Bereidingswijze
1. Schil de sinaasappels dik. Snijd de parten uit de vliezen. Vang het sap op.
2. Maak de venkel schoon. Snijd de venkel heel fijn.
3. Maak een dressing van het opgevangen sinaasappelsap, de olie, de mosterd en de honing.
4. Knip de blaadjes munt klein.
5. Meng alles door de venkel. Voeg eventueel wat honing of peper toe.
Menusuggestie: Lekker met linzen en gebakken krieltjes.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!


