Venkel met sinaasappel en munt

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 theelepel honing
2 sinaasappels
2 venkelknollen
6 blaadjes munt
1 eetlepel olie
1 theelepel mosterd

Bereidingswijze

1. Schil de sinaasappels dik. Snijd de parten uit de vliezen. Vang het sap op.
2. Maak de venkel schoon. Snijd de venkel heel fijn.
3. Maak een dressing van het opgevangen sinaasappelsap, de olie, de mosterd en de honing.
4. Knip de blaadjes munt klein.
5. Meng alles door de venkel. Voeg eventueel wat honing of peper toe.

Menusuggestie: Lekker met gebakken tartaar met uienringen en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
100 kcal
Vet
5 gram
Eiwit
2 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
8 gram
Vezels
5 gram
Waarvan suikers
8 gram
Zout
144 mg

Meer over de ingrediënten