4x verrassende recepten met witte asperges
31 maart 2022

Nog even het geheugen opfrissen hoor, wat was ook alweer de basisbereiding van asperges?
- Leg de geschilde asperges in ruim koud water, voeg er een snufje zout aan toe en breng het water aan de kook.
- Laat de asperges 5 minuten zachtjes door koken.
- Neem daarna de asperges van het vuur en laat ze 15 minuten met gesloten deksel doorgaren.
- Haal ze met een schuimspaan of twee vorken voorzichtig uit het kookvocht en laat goed uitlekken op keukenpapier of een schone theedoek.
Ok, helder. Op naar de recepten:

1. Witte asperges in een lentequiche met zalm
Asperges met ham kennen we wel, maar wist je dat witte asperges ook heel goed combineren met de romige, zoute smaak van zalm? Heerlijk in deze luchtige lentequiche.

2. Witte asperges een frisse bloemkoolrisotto
Je kunt heel makkelijk en snel deze heerlijke risotto maken (met minder koolhydraten dan een normale risotto door bloemkoolrijst te gebruiken). Een lekker fris lenterecept met makreel, spinazie en witte asperges.

3. Witte asperges door de pasta met courgette en ham
Asperges zijn het lekkerst als ze romig smaken. Daarom zijn ze ook ideaal om te verwerken in deze romige pasta met courgette en ham.

4. Witte asperges met garnalen
We hadden het al eerder over de combinatie asperges met zalm, maar ook garnalen smaken heerlijk bij deze witte groente.
Nog meer inspiratie nodig? Kijk op de website van het Nederlands Aspergecentrum voor nog veel meer verassende recepten met asperge.