Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Bloemkoolrisotto met makreel van Simone's Kitchen

Hoofdgerecht
2 pers
10 - 20 min
Bloemkoolrisotto met makreel van Simone's Kitchen
Met seizoensproducten

330gr groenten p.p.

Ingrediënten

2 pers

4 volkoren boterhammen
1 el olijfolie
200 gr bloemkoolrijst
2 gerookte makreelfilets (200 gr)
100 ml bouillon met minder zout
1 lente-ui in ringetjes
200 gr spinazie
200 gr witte asperges
1 ui fijn gesnipperd
1 teentje knoflook fijn gesneden
peper

Bereidingswijze

Je kunt heel makkelijk en snel een heerlijke risotto maken met minder koolhydraten dan een normale risotto door bloemkoolrijst te gebruiken. Dat dacht Simone's Kitchen ook en maakte deze bloemkoolrisotto met makreel, spinazie en asperges.

  1. Verhit een grote pan met water. Schil de asperges en verwijder de houtige onderkantjes. Snij de asperges in kleinere stukken. Breng de asperges met water aan de kook. Zet het vuur uit en doe een deksel op de pan. Dit laat je 10 minuten staan. Giet af en Laat uitlekken.
  2. Verhit een koekenpan met wat olie en bak hierin de ui en de knoflook gaar. Voeg de spinazie toe en bak tot dit slinkt. Voeg de bloemkool toe en bak dit even mee tot het naar wens gaar is. Breng op smaak met peper. Voeg de asperges toe.
  3. Breek de makreelfilet in stukken en serveer dit met de bloemkoolrisotto en de uienringetjes.

Dit recept is onderdeel van weekmenu 4.

Let op: dit recept is voor één volwassene en één kind. Pas de hoeveelheden iets aan voor twee volwassenen.

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie610 kcal
Vet32 gr
waarvan verzadigd7 gr
Koolhydraten40 gr
waarvan suikers8 gr
Voedingsvezels12 gr
Eiwitten35 gr
Zout2.9 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Bloemkool

Bloemkool

Nu in seizoen
Groenten
Asperges

Asperges

Groenten
Koelkast
Spinazie

Spinazie

Groenten
Koelkast
Bosui

Bosui

Nu in seizoen
Groenten
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Bloemkool

Bloemkool

Nu in seizoen
Groenten
Asperges

Asperges

Groenten
Koelkast
Spinazie

Spinazie

Groenten
Koelkast
Bosui

Bosui

Nu in seizoen
Groenten
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Aardappelsalade met makreel, bloemkool en broccoli van Brenda Kookt

Aardappelsalade met makreel, bloemkool en broccoli van Brenda Kookt

250gr groenten p.p.

Curry met aubergine, winterpeen, garnalen en bloemkoolrijst van de Gezonde Dutchies

Curry met aubergine, winterpeen, garnalen en bloemkoolrijst van de Gezonde Dutchies

335gr groenten p.p.

Kabeljauw met wokgroenten en zilvervliesrijst van Francesca Kookt

Kabeljauw met wokgroenten en zilvervliesrijst van Francesca Kookt

355gr groenten p.p.

Meer recepten