| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 610 kcal |
| Vet | 32 gr |
| waarvan verzadigd | 7 gr |
| Koolhydraten | 40 gr |
| waarvan suikers | 8 gr |
| Voedingsvezels | 12 gr |
| Eiwitten | 35 gr |
| Zout | 2.9 gr |
Bloemkoolrisotto met makreel van Simone's Kitchen

330gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 4 volkoren boterhammen |
| 1 el olijfolie |
| 200 gr bloemkoolrijst |
| 2 gerookte makreelfilets (200 gr) |
| 100 ml bouillon met minder zout |
| 1 lente-ui in ringetjes |
| 200 gr spinazie |
| 200 gr witte asperges |
| 1 ui fijn gesnipperd |
| 1 teentje knoflook fijn gesneden |
| peper |
Bereidingswijze
Je kunt heel makkelijk en snel een heerlijke risotto maken met minder koolhydraten dan een normale risotto door bloemkoolrijst te gebruiken. Dat dacht Simone's Kitchen ook en maakte deze bloemkoolrisotto met makreel, spinazie en asperges.
- Verhit een grote pan met water. Schil de asperges en verwijder de houtige onderkantjes. Snij de asperges in kleinere stukken. Breng de asperges met water aan de kook. Zet het vuur uit en doe een deksel op de pan. Dit laat je 10 minuten staan. Giet af en Laat uitlekken.
- Verhit een koekenpan met wat olie en bak hierin de ui en de knoflook gaar. Voeg de spinazie toe en bak tot dit slinkt. Voeg de bloemkool toe en bak dit even mee tot het naar wens gaar is. Breng op smaak met peper. Voeg de asperges toe.
- Breek de makreelfilet in stukken en serveer dit met de bloemkoolrisotto en de uienringetjes.
Dit recept is onderdeel van weekmenu 4.
Let op: dit recept is voor één volwassene en één kind. Pas de hoeveelheden iets aan voor twee volwassenen.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Aardappelsalade met makreel, bloemkool en broccoli van Brenda Kookt
250gr groenten p.p.

Curry met aubergine, winterpeen, garnalen en bloemkoolrijst van de Gezonde Dutchies
335gr groenten p.p.

Kabeljauw met wokgroenten en zilvervliesrijst van Francesca Kookt
355gr groenten p.p.





