Bloemkoolrisotto met makreel van Simone's Kitchen

Ga naar:

Boodschappenlijst

4 volkoren boterhammen
1 el olijfolie
200 gr bloemkoolrijst
2 gerookte makreelfilets (200 gr)
100 ml bouillon met minder zout
1 lente-ui in ringetjes
200 gr spinazie
200 gr witte asperges
1 ui fijn gesnipperd
1 teentje knoflook fijn gesneden
peper

Bereidingswijze

Je kunt heel makkelijk en snel een heerlijke risotto maken met minder koolhydraten dan een normale risotto door bloemkoolrijst te gebruiken. Dat dacht Simone's Kitchen ook en maakte deze bloemkoolrisotto met makreel, spinazie en asperges.

  1. Verhit een grote pan met water. Schil de asperges en verwijder de houtige onderkantjes. Snij de asperges in kleinere stukken. Breng de asperges met water aan de kook. Zet het vuur uit en doe een deksel op de pan. Dit laat je 10 minuten staan. Giet af en Laat uitlekken.
  2. Verhit een koekenpan met wat olie en bak hierin de ui en de knoflook gaar. Voeg de spinazie toe en bak tot dit slinkt. Voeg de bloemkool toe en bak dit even mee tot het naar wens gaar is. Breng op smaak met peper. Voeg de asperges toe.
  3. Breek de makreelfilet in stukken en serveer dit met de bloemkoolrisotto en de uienringetjes.

Dit recept is onderdeel van weekmenu 4.

Let op: dit recept is voor één volwassene en één kind. Pas de hoeveelheden iets aan voor twee volwassenen.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
610 kcal
Vet
32 gram
Eiwit
35 gram
Waarvan verzadigd
7 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
12 gram
Waarvan suikers
8 gram
Zout
2.9 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten