Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Aardappelsalade met makreel, bloemkool en broccoli van Brenda Kookt

Hoofdgerecht
10 - 20 min
Aardappelsalade met makreel, bloemkool en broccoli van Brenda Kookt
Met seizoensproducten

250gr groenten p.p.

Ingrediënten

500 grambloemkool in roosjes
400 grambroccoli in roosjes
800 gramkrieltjes eventueel gehalveerd
3eieren
100 mlmagere kwark
1 theelepelmosterd
1 eetlepelhoning
1 eetlepelrode wijnazijn
1rode ui gesnipperd
250 gramgerookte makreel
-olijfolie
-peper

Bereidingswijze

Deze aardappelsalade van Brenda Kookt is een ideale, makkelijke maaltijd voor een mooie zomerdag. Het bevat veel groenten en is door de dressing met magere kwark heerlijk fris. De bloemkool en broccoli roosteren we in de oven, samen met de gekookte krieltjes is dit een lekkere basis voor de salade. Rode ui, gekookt ei en makreel maken het compleet.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Verdeel de bloemkoolroosjes en broccoliroosjes over de bakplaat. Bestrooi met peper en besprenkel met olijfolie. Rooster de groenten 30 minuten in de oven. Laat de geroosterde groenten hierna afkoelen.
  3. Kook de krieltjes in ruim water gaar. Kook de eieren in een andere pan met water hard. Laat de eieren schrikken onder koud water en pel ze. Snijd hierna in partjes.
  4. Maak de dressing door de kwark te mengen met mosterd, honing en rode wijnazijn. Breng op smaak met peper.
  5. Meng de dressing door de aardappeltjes en geroosterde groenten. Roer hierna de rode ui en ¾ van de makreel, ¾ van de partje gekookt ei door de salade. Garneer de salade met de overige makreel en partjes ei.

Tip: Je kunt de aardappelsalade heel goed van tevoren maken. Restjes doen het goed als lunch, of bijvoorbeeld bij de barbecue als bijgerecht.

Let op: dit recept is voor twee volwassenen en twee kinderen. Pas de hoeveelheden iets aan voor vier volwassenen.

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie495 kcal
Vet25 gr
waarvan verzadigd6 gr
Koolhydraten35 gr
waarvan suikers11 gr
Voedingsvezels9 gr
Eiwitten28 gr
Zout1.4 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Bloemkool

Bloemkool

Nu in seizoen
Groenten
Broccoli

Broccoli

Nu in seizoen
Groenten
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Rode ui

Rode ui

Nu in seizoen
Groenten
Bloemkool

Bloemkool

Nu in seizoen
Groenten
Broccoli

Broccoli

Nu in seizoen
Groenten
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Rode ui

Rode ui

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Bloemkoolsalade met kip en aardappelen

Bloemkoolsalade met kip en aardappelen

250gr groenten p.p.

Witlofsalade met makreel en dressing van gegrilde paprika

Witlofsalade met makreel en dressing van gegrilde paprika

110gr groenten p.p.

Broccolisalade

Broccolisalade

250gr groenten p.p.

Meer recepten