Hoofdgerecht
4 pers
20-30
Per Persoon
200 gram groenten
Als we de komende maand iets juist op tafel moeten zetten, dan zijn het wel witte asperges. Het witte goud. We eten ze vaak met ei en ham of zalm. Deze keer maakte Brenda Kookt! een variant op het gerecht van asperges met zalm: een lekkere aspergequiche met zalm.
Extra benodigdheden:
• Quichevorm met een diameter 27 cm, of springvorm met diameter van 22-24 cm
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de quichevorm in.
2. Verwijder de houterige onderkant van de asperges en schil de asperges met een dunschiller. Halveer de asperges en kook de asperges 10 minuten in ruim water. Schep uit het water en laat goed uitlekken.
3. Bekleed de quichevorm met de boterhammen. Verwijder de korsten zodat het brood de bodem goed aangesloten bedekt.
4. Roer in een grote kom de eieren los en meng dit met de melk. Breng op smaak met peper. Doe hierna de blokjes zalm, blokjes paprika, ringetjes lente-ui en de helft van de kaas bij de vulling en roer dit goed door elkaar.
5. Giet de vulling in de vorm. Verdeel de voorgekookte asperges over de vulling. Druk sommige stukjes er een beetje in, laat andere stukken er meer op liggen zodat ze zichtbaar zijn. Bestrooi met de overige geraspte kaas.
6. Bak de quiche 30 tot 40 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het brood mooi krokant is.
7. Garneer de aspergequiche voor het serveren eventueel met ringetjes lente-ui.
Tip:
Heb je een restje van de quiche over? Naast avondmaaltijd is dit ook een heerlijke lunch voor de volgende dag.
Houd je niet van zalm? Vervang dit dan door hamreepjes, of laat het achterwege voor een vegetarische variant van de quiche.
Dit recept is onderdeel van weekmenu 1.
Let op: dit recept is voor twee volwassenen en twee kinderen. Maak dus iets meer dan het recept voor vier volwassenen. Pas de hoeveelheden iets aan voor vier volwassenen.