Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Aspergequiche met zalm van Brenda Kookt!

Hoofdgerecht
20 - 30 min
Aspergequiche met zalm van Brenda Kookt!
Met seizoensproducten

200gr groenten p.p.

Ingrediënten

500 gram witte asperges
6volkoren boterhammen
6eieren
2 eetlepelshalfvolle melk
120 gramzalm-moot in blokjes
1rode paprika in blokjes
4 stengelslente-ui plus extra ter garnering in ringetjes
100 gramgeraspte 30+ kaas
-olijfolie om in te vetten
-peper

Bereidingswijze

Als we de komende maand iets juist op tafel moeten zetten, dan zijn het wel witte asperges. Het witte goud. We eten ze vaak met ei en ham of zalm. Deze keer maakte Brenda Kookt! een variant op het gerecht van asperges met zalm: een lekkere aspergequiche met zalm.

Extra benodigdheden:

Quichevorm met een diameter 27 cm, of springvorm met diameter van 22 - 24 cm

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de quichevorm in.
  2. Verwijder de houterige onderkant van de asperges en schil de asperges met een dunschiller. Halveer de asperges en kook de asperges 10 minuten in ruim water. Schep uit het water en laat goed uitlekken.
  3. Bekleed de quichevorm met de boterhammen. Verwijder de korsten zodat het brood de bodem goed aangesloten bedekt.
  4. Roer in een grote kom de eieren los en meng dit met de melk. Breng op smaak met peper. Doe hierna de blokjes zalm, blokjes paprika, ringetjes lente-ui en de helft van de kaas bij de vulling en roer dit goed door elkaar.
  5. Giet de vulling in de vorm. Verdeel de voorgekookte asperges over de vulling. Druk sommige stukjes er een beetje in, laat andere stukken er meer op liggen zodat ze zichtbaar zijn. Bestrooi met de overige geraspte kaas.
  6. Bak de quiche 30 tot 40 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het brood mooi krokant is.
  7. Garneer de aspergequiche voor het serveren eventueel met ringetjes lente-ui.

Tip
Heb je een restje van de quiche over? Naast avondmaaltijd is dit ook een heerlijke lunch voor de volgende dag. 

Houd je niet van zalm? Vervang dit dan door hamreepjes, of laat het achterwege voor een vegetarische variant van de quiche.

Let op: dit recept is voor twee volwassenen en twee kinderen. Maak dus iets meer dan het recept voor vier volwassenen. Pas de hoeveelheden iets aan voor vier volwassenen.  

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie445 kcal
Vet22 gr
waarvan verzadigd7 gr
Koolhydraten28 gr
waarvan suikers6 gr
Voedingsvezels7 gr
Eiwitten31 gr
Zout1.3 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Asperges

Asperges

Groenten
Koelkast
Paprika

Paprika

Groenten
Koel & donker
Bosui

Bosui

Nu in seizoen
Groenten
Asperges

Asperges

Groenten
Koelkast
Paprika

Paprika

Groenten
Koel & donker
Bosui

Bosui

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Asperges met amandelkruimels

Asperges met amandelkruimels

300gr groenten p.p.

Aspergesalade met krieltjes en ei

Aspergesalade met krieltjes en ei

250gr groenten p.p.

Aspergesalade met garnalen

Aspergesalade met garnalen

265gr groenten p.p.

Meer recepten