Aspergesalade met krieltjes en ei

Ga naar:

Boodschappenlijst

500 gram asperges
400 gram krieltjes
4 eieren
1 eetlepel geschaafde amandelen
2 eetlepels vloeibare margarine
4 eetlepels halfvolle yoghurt
azijn
3 takjes peterselie

Bereidingswijze

Dit klassiek Hollandse gerecht van asperges met krieltjes en ei krijgt een twist door de geschaafde amandelen en halfvolle yoghurt. Boordevol groenten (250 gram pp!) en makkelijk te maken.

1. Schil de asperges en snijd een stukje van de houtige onderkant.
2. Kook de asperges 8 minuten en laat ze in het kookwater afkoelen.
3. Kook de krieltjes in weinig water met een deksel op de pan in ca. 5 minuten gaar.
4. Kook de eieren hard.
5. Roosterde amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
6. Bak de krieltjes in de hete margarine aan alle kanten bruin.
7. Pel de eieren. Hak 2 eieren in stukjes en snijd de andere eieren in parten.
8. Maak van het gehakte ei met de yoghurt, wat azijn en wat peper een saus.
9. Was de peterselie en knip het klein. Meng dit door de saus.
10. Snijd de afgekoelde asperges in stukken en meng de saus er door.
11. Strooi de amandelen er over. Geef er de krieltjes en de parten ei bij.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
495 kcal
Vet
25 gram
Eiwit
20 gram
Waarvan verzadigd
5 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
6 gram
Waarvan suikers
5 gram
Zout
0.5 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten