Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Aspergesalade met krieltjes en ei

Hoofdgerecht
2 pers
30 - 60 min
Aspergesalade met krieltjes en ei
Met seizoensproducten

250gr groenten p.p.

Ingrediënten

2 pers

500 gramasperges
400 gramkrieltjes
4eieren
1 eetlepelgeschaafde amandelen
2 eetlepelsvloeibare margarine
4 eetlepelshalfvolle yoghurt
-azijn
3 takjespeterselie

Bereidingswijze

Dit klassiek Hollandse gerecht van asperges met krieltjes en ei krijgt een twist door de geschaafde amandelen en halfvolle yoghurt. Boordevol groenten (250 gram p.p.) en makkelijk te maken.

  1. Schil de asperges en snijd een stukje van de houtige onderkant.
  2. Kook de asperges 8 minuten en laat ze in het kookwater afkoelen.
  3. Kook de krieltjes in weinig water met een deksel op de pan in ca. 5 minuten gaar.
  4. Kook de eieren hard.
  5. Roosterde amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
  6. Bak de krieltjes in de hete margarine aan alle kanten bruin.
  7. Pel de eieren. Hak 2 eieren in stukjes en snijd de andere eieren in parten.
  8. Maak van het gehakte ei met de yoghurt, wat azijn en wat peper een saus.
  9. Was de peterselie en knip het klein. Meng dit door de saus.
  10. Snijd de afgekoelde asperges in stukken en meng de saus er door.
  11. Strooi de amandelen er over. Geef er de krieltjes en de parten ei bij.

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie495 kcal
Vet25 gr
waarvan verzadigd5 gr
Koolhydraten45 gr
waarvan suikers5 gr
Voedingsvezels6 gr
Eiwitten20 gr
Zout0.5 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Asperges

Asperges

Groenten
Koelkast
Peterselie

Peterselie

Nu in seizoen
Kruiden
Asperges

Asperges

Groenten
Koelkast
Peterselie

Peterselie

Nu in seizoen
Kruiden
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Aspergesalade met garnalen

Aspergesalade met garnalen

265gr groenten p.p.

Aspergesalade met waterkers

Aspergesalade met waterkers

265gr groenten p.p.

Asperges met amandelkruimels

Asperges met amandelkruimels

300gr groenten p.p.

Meer recepten