4x heerlijke zomerse desserts

Aankomend weekend wordt zomers weer verwacht. De temperatuur kan zondag zelfs oplopen tot 30 graden. Ben je dit weekend toe aan wat verfrissing? Check dan de vier zomerse toetjes hieronder! Deze ijs(koude) desserts brengen verkoeling én zijn heerlijk als tussendoortje of nagerecht.

1. Citroenijs met kaneeldruiven

Dit verfrissende dessert is niet alleen lekker, maar ook heel simpel te bereiden. Je hebt hiervoor nodig: 100 gram druiven, 1/2 perssinaasappel, kaneel en 2 bolletjes citroensorbetijs. Was de druiven en halveer ze. Pers de halve sinaasappel uit. Schep de druiven om met het sinaasappelsap en kaneel. Verdeel dit over 2 glazen coupes of bordjes. Schep er een bolletje citroenijs op: eet smakelijk!

2. Frambozen verfrissing

Ben je groot fan van frambozen? Dan is dit toetje een echte aanrader. In deze 'frambozen verfrissing' gaan de volgende ingrediënten: 75 gram frambozen, 2 bolletjes aardbeien- of bosvruchtensorbetijs en 200 ml mineraalwater met koolzuur. Maak de frambozen schoon en houd twee mooie achter voor garnering. Schep een bolletje ijs in twee hoge glazen en verdeel de frambozen er over. Schenk de glazen vol met mineraalwater. Garneer het glas met de achtergehouden framboos. Enjoy!

3. Gegrilde vijgen

Voor dit simpele toetje heb je slecht twee ingrediënten nodig: 3 verse vijgen en 2 bolletjes vruchtensorbetijs. Was en halveer de vijgen. Leg de vijgen vervolgens met de bolle kant naar onderen op een ovenvaste schaal. Plaats de schaal onder de grill tot de vijgen warm zijn. Serveer ze tot slot met een bolletje ijs. Makkelijk toch? Geniet ervan!

4. Gebakken appels en appelchips met ijs

Gebakken appels met ijs: een heerlijk recept voor een warme zomeravond. Je hebt hiervoor nodig: 3 appels, 1 eetlepel vloeibare margarine en 2 bolletjes vruchtensorbetijs (bijv. citroen of bosvruchten). Warm de oven voor op 100 graden. Was voor de appelchips 1 appel en schaaf de appel in dunne plakjes (minstens 16). Leg de appelplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze ca. 90 minuten in de oven drogen tot ze krokant zijn. Laat de appelchips op een bord laten afkoelen. Schil de overige appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in partjes. Bak de appelpartjes 4-5 minuten in een koekenpan met de margarine. Rangschik de appelpartjes op 2 borden, plaats het bolletje sorbetijs in het midden en steek de appelchips erin. Eet smakelijk!