


Druiven



Druiven zijn ronde tot ovale vruchten. Ze groeien in trossen aan een wijnstok. Bijna 90% van de totale druivenoogst is bestemd voor het maken van wijn. Wijndruiven zijn niet zo geschikt om te eten. Tafeldruiven wel omdat ze veel zoeter zijn. Er zijn blauwe en ‘witte’ druiven. Er zijn ook soorten zonder pit.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Voor gebruik in salades kun je ze eerst met een mesje halveren om daarna de pitten eruit te wippen. Of je koopt druiven zonder pit. Voor gebruik in salades kun je ze eerst met een mesje halveren om daarna de pitten eruit te wippen. Of je koopt druiven zonder pit.
Druiven schoonmaken
Was de tros voor gebruik goed in lauw water. Laat de druiven daarna uitlekken in een vergiet en leg ze op een schaal.
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Druiven smaak
Recepten met Druiven
Meer recepten
Fruitpizza
50gr fruit p.p.

Elzasser zuurkool met kip en druiven
180gr groenten p.p. & 65gr fruit p.p.

Witlofsalade met druiven, feta en munt
180gr groenten p.p. & 50gr fruit p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 331 kj (78 kcal) |
Vet totaal | 0.2 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.2 gr |
Koolhydraten | 16.8 gr |
waarvan suikers | 16.2 gr |
Voedingsvezel | 1.8 gr |
Eiwit | 0.6 gr |
Zout | 0.01 mg |
Retinol act. equivalent | 2 mcg |
Vitamine B1 | 0.04 mg |
Vitamine B2 | 0.01 mg |
Nicotinezuur | 0.2 mg |
Vitamine B6 | 0.05 mg |
Folaat equivalenten | 2.9 mcg |
Vitamine C | 2 mg |
Vitamine E | 0.3 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec