4x originele vullingen voor portobello

Wist je dat een portobello niets meer is dan een uit de kluiten gewassen kastanjechampignon? Portobello's zijn wel 12 centimeter breed en daardoor heel geschikt om te vullen. Als voorgerecht, hoofdgerecht, diner of lunch, het maakt allemaal niet uit. Bekijk hieronder onze favoriete vullingen!

Voor de bovenste twee vullingen, zet de gevulde portobello's ongeveer 15 minuten in de oven op 180 graden en klaar is kees!

Spinazie, geitenkaas, rozijnen en kipfilet

De combinatie van spinazie en geitenkaas ken je waarschijnlijk wel. Maar door de toevoeging van kipfilet en rozijnen krijgt het een bijzondere twist! Je kunt de kip natuurlijk ook weglaten of vegetarische kipstukjes toevoegen voor een vegetarische variant. Bekijk het recept voor de volledige bereidingswijze.

Blauwe kaas

Portobello's met blauwe kaas zijn echt verrukkelijk. Ideaal als borrelhapje of voor bij de lunch. Of je maakt er een volwaardige maaltijd van door er couscous, bulgur of bijvoorbeeld volkoren pasta bij te serveren. Alles kan! Voor de simple variant smeer je blauwe kaas in de portobello's en grill je ze in de oven. Snij in reepjes als ze gaar zijn en serveer met cocktailprikkertjes.

Voor de lunch of avondmaaltijd kun je meer ingrediënten gebruiken zoals in dit recept van de BBC. Voor dit recept verwijder je de steeltjes van de portobello's en bak je de portobello's eerst 10 minuten voor met wat boter en verse tijm in de oven (200 graden). In de tussentijd bak je ui, knoflook en de gesneden portobello-steeltjes in een pan met wat olijfolie. Vervolgens haal je de portobello's uit de oven en vult ze met het ui-mengsel. Verkruimel de blauwe kaas erover en bak nog 6 minuten in de oven.

Foto: BBC

Voor onderstaande twee vullingen kun je de portobello's het beste apart in de oven zetten. De risotto of couscous maak je apart en zodra de portobello's gaar zijn vul je ze. 

Risotto

Foodblogger Uit Pauline's Keuken creëerde verrukkelijke gevulde portobello's met paddenstoelenrisotto. De heerlijk zoete tomaatjes uit de oven geven het gerecht extra kleur. Portobello is een uitstekende vleesvervanger in dit vegetarische gerecht. Paddenstoelen bevatten veel eiwitten en door de vlezige textuur mis je het vlees niet! Varieer en vul je portobello ook eens met een andere risotto zoals een pompoenrisotto.

Foto: Uit Pauline's Keuken

Couscous

Portobello's kun je ook vullen met couscous. Bereid volkoren couscous in bouillon. Snij een ui, paprika en courgette en bak de groenten in een pan met wat olijfolie. Meng met de couscous en breng op smaak met peper en zout. Vul de portobello's met het couscousmengsel, top af met wat feta en grill nog een paar minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is. Voor een extra kleurrijk effect kun je er wat granaatappelpitjes over strooien op je bord. Eet smakelijk!

Probeer ook eens onze rode coucoussalade voor een Oosterse twist.

Foto: boodschappen.nl

Wil je meer weten over de portobello? Bekijk dan de productpagina.