De pittige groente prei

Prei behoort tot de lookfamilie waartoe ook ui, bieslook en knoflook behoren. Dat ruik je! Er is winter-, herfst- en zomerprei. Winterprei is dikker en steviger en kleurt van grijsgroen tot blauwgroen. Zomer- en herfstprei heeft een lange, dunne schacht met geelgroen blad met een fijne structuur.

Prei heeft een ui- en knoflookachtige smaak en geur. Prei is pittig van smaak, waardoor het smaak geeft aan een gerecht. Zo kun je prei gebruiken in een salade, roerbakschotel, pasta en op een pizza. Speciaal voor jou hebben we drie verschillende recepten op een rij gezet waarin prei een uitstekende smaakmaker is.

Prei met geitenkaas uit de oven

2 personen

20 - 30 minuten

Er zijn verschillende manieren om prei te bereiden. In dit gerecht wordt prei met geitenkaas en tomaat bereid in de oven. Je kunt het gerecht uitbreiden met geroosterde kikkererwten en aardappelen. De maaltijd bevat 375 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Preisoep met vis

2 personen

20 - 30 minuten

Van prei kan je ook een heerlijke soep maken. In dit recept wordt prei gecombineerd met soepgroenten, tomatenpuree en aardappelen. Ook lekker om te serveren met een volkorenboterham. Dit gerecht bevat 200 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Preicurry met reepjes rundvlees

2 personen

10 - 20 minuten

Je kan zelfs met prei een curry maken. Zo zet je in een korte tijd een heerlijke maaltijd op tafel. Prei wordt hierin  gecombineerd met tomatenblokjes en rundvleesreepjes. Dit gerecht is ook aan te vullen met zilvervliesrijst. De curry bevat 300 gram groenten per persoon.

Bekijk recept