Filefruit: lekker voor onderweg!

De zomer is voorbij en de files nemen weer toe. Als je langer onderweg bent heb je tijd voor het eten van een extra stuk fruit. Zo kom je makkelijker aan je dagelijkse portie fruit van 200 gram. En dat kunnen we goed gebruiken, want maar liefst 7 op de 8 volwassenen eet te weinig fruit. Daarom start vandaag de actie 'Filefruit' met fruit onderweg als nieuw eetmoment. Ga altijd voorbereid op weg met een lekker stuk fruit of snackgroenten.

Fruittips voor onderweg

Neem jij graag fruit mee voor onderweg? Snijd het fruit dan vooraf, zo voorkom je geknoei. Fruit zoals druiven, besjes en frambozen hoef je natuurlijk niet van tevoren te snijden. Stop je gesneden fruit direct in een goed afgesloten bakje. Hoe minder zuurstof er bij het fruit komt, des te minder snel het bruin kleurt. Nog een voordeel: in een bakje wordt het ook minder snel beurs. 

Een appeltje voor de dorst

Wist je dat appel de meest populaire fruitsoort is voor onderweg? Het is hartstikke makkelijk om appelpartjes onderweg vers te houden. Pak de partjes en het klokhuis, en puzzel er weer een volwaardige appel van. Houd de appel vast en doe er een elastiekje omheen. Zo worden de partjes niet bruin. Je kunt een gesneden appel ook besprenkelen met wat citroensap om te voorkomen dat ze bruin worden. Bekijk de website www.filefruit.nl voor nog meer handige tips!

Doe jij ook mee?

Eet jij ook graag fruit en snackgroenten onderweg? Deel jouw foto met een stuk filefruit op social media en spread the word! Gebruik hierbij #filefruit, eventueel aangevuld met #lekkerfruitvooronderweg en #gavoorkleur.

Filefruit is een gezamenlijke actie van de NFO, het NAGF, Fruitmasters, the Greenery en Vogelaar Vredehof. De campagne Filefruit loopt van maandag 16 t/m zondag 29 september.