



Bessen




Er zijn vele soorten bessen. In de zomermaanden komen de meeste bessen uit Nederland. De smaken variëren van (fris)zoet tot zuur en soms zelfs kruidig. Op deze pagina vind je de informatie over de meest voorkomende bessen.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Bessen zijn teer. Raak ze daarom zo min mogelijk aan, alleen als het nodig is.
Bereidingstijden
Afhankelijk van de toepassing.
Bessen schoonmaken
Was de bessen vlak voor het serveren. Verwijder pas na het wassen de steeltjes.
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Bessen smaak
Recepten met Bessen
Meer recepten
Overnight oats met fruit
75gr fruit p.p.

Ontbijtbowl met gele kiwi, rood fruit en chiazaden
225gr fruit p.p.

Zachtfruit salade
90gr groenten p.p. & 75gr fruit p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk alles| Soort | Per 100gr |
|---|---|
| Energie | 152 kj (36 kcal) |
| Vet totaal | 0 gr |
| waarvan verzadigd | 0 gr |
| waarvan onverzadigd | 0 gr |
| Koolhydraten | 4.4 gr |
| waarvan suikers | 4.4 gr |
| Voedingsvezel | 3.4 gr |
| Eiwit | 1.1 gr |
| Zout | 0.01 mg |
| Retinol act. equivalent | 2 mcg |
| Vitamine B1 | 0.08 mg |
| Vitamine B2 | 0.02 mg |
| Nicotinezuur | 0.2 mg |
| Vitamine B6 | 0.07 mg |
| Folaat equivalenten | 11 mcg |
| Vitamine C | 10 mg |
| Vitamine E | 0.1 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec


