Fruitige pannenkoeken

Morgen, 17 maart, is het nationale pannenkoekendag. Hoe kan je die dag beter vieren dan met een fruitige pannenkoek? Dit gerecht is ook nog eens multi-inzetbaar. Je kan pannenkoekjes nemen als ontbijt, tijdens de lunch of als avondmaal. Wil jij wel eens iets anders dan de standaard pannenkoek met stroop en poedersuiker? Beleg je pannenkoek dan eens met fruit. Hoe je dat eenvoudig doet laten we jou met verschillende recepten zien in deze blog. Lekker makkelijk en zo op tafel. Geniet ervan!

Bananenpannenkoekjes met vers fruit

4 personen

0 - 10 minuten

Ook in de pannenkoek zelf fruit verwerken? Dat kan! Neem deze heerlijke bananenpannenkoekjes met vers fruit als lunch of tussendoortje. Ook kan je ervoor kiezen om de pannenkoeken verder te beleggen met andere soorten fruit. Zo maak je er zelf een heel fruitig feestje van.

Dit gerecht bevat 66 gram fruit per persoon.

Bekijk recept

Gouden appelpannenkoek met banaansaus

4 personen

0 - 10 minuten

Je kan ook kiezen voor een vegan pannenkoek, zoals deze appelpannenkoek met banaansaus. Een kleurrijk gerecht verschillende soorten fruit. Een heerlijk gerecht om je dag mee te beginnen of af te sluiten. Heb je over neem het dan de volgende dag mee als lunch. Dan draag je bij aan minder voedselverspilling.

Dit gerecht bevat 135 gram fruit per persoon.

Bekijk recept

Pannenkoeken gevuld met fruit

2 personen

10 - 20 minuten

Zet jij vanavond pannenkoeken op het menu? Geef dan de pannenkoeken meer kleur met verschillende soorten fruit. Vul de pannenkoeken lekker met fruit van het seizoen. Ook ideaal om mee te nemen naar school of je werk als lekkere verantwoorde lunch. Om de pannenkoeken mee te nemen rol je ze op en verpak je de pannenkoeken in plasticfolie. Het fruit kan je meenemen in een apart bakje.

Dit gerecht bevat 100 gram fruit per persoon.

Bekijk recept