Bananenpannenkoekje met vers fruit

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 eieren
1 grote rijpe banaan
1/2 citroen sap en rasp
100 g blauwe bessen
100 ml magere yoghurt
1/2 el olijfolie
1 tl kaneel
1/2 tl nootmuskaat

Bereidingswijze

1. Prak de banaan met een vork in een kom en meng hier de eieren, kaneel en nootmuskaat doorheen.

2. Doe de yoghurt in een kom en roer hier de citroensap en -rasp doorheen, zet dit in de koelkast tot de pannenkoeken klaar zijn.

3. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak hierin de bananenpannenkoekjes (4 in totaal) goudbruin.

4. Verdeel de pannenkoeken over de borden en serveer met de citroen-yoghurt en de
blauwe bessen!

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
109 kcal
Vet
4 gram
Eiwit
5 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
14 gram
Vezels
2 gram
Waarvan suikers
10 gram
Zout
0.12 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten